Qui som

L’Associació Rosa Dilmé és una organització sense ànim de lucre creada en memòria de la germana dominica Rosa Dilmé, de Banyoles, que, lamentablement, va morir l´agost de 2017. Va dedicar més de 40 anys de la seva vida a la gent de Rwanda i, en particular, a la gent de Ruli. El seu esperit d´esforç ens ha inspirat per crear aquesta associació per tal de continuar el seu treball i mantenir viu el seu llegat.

 

Missió: Impulsar accions orientades al desenvolupament sostenible de la societat i a la capacitació de les persones que habiten en sectors menys afavorits.

Visió:Ser una organització proactiva ajudant a qui més ho necessita i promoure projectes de millora pel benestar i progrés de la comunitat.

Valors:Dedicació, Capacitat, Altruisme, Respecte, Igualtat.

 

Treballadors incansables, responsables, resolutius i sobretot alegres.

Equip humà:
L’associació ha estat fundada per en Ramon Godino, l’Anna Bach, la Maria Soto i la Sònia Carrascal, de disciplines professionals diferents però amb una característica comú: el compromís amb el projecte iniciat fa tants anys per la Rosa Dilmé.

Després d’haver conegut i treballat amb la Rosa, sabem que serà un gran repte seguir el seu exemple, però esperem amb les nostres ganes, la nostra il·lusió i el nostre treball assolir l´objectiu marcat: “donar continuitat a la seva feina de més de 40 anys a Rwanda.”

El Ramon, actor i productor, la Maria, professora d´anglès, l´Anna i la Sònia, odontòlogues, formats en diferents àrees de la formació, la gestió i la salut, tots quatre abarquen tasques molt variades que es complementen per dur a terme els projectes de l´associació.

Anualment i desde fa 13 anys, van a Rwanda, a la missió de Ruli a fer voluntariat i fer seguiment dels diferents projectes començats.

Ramon Godino Martorell ( 1973 Dosrius,  Maresme)

Actor format al Col·legi de Teatre de Barcelona. Fundador i actor de la Compayia “Apunta Teatre” amb la que ha dut a terme un munt d’espectacles teatrals i Gerent de Sala Versus Glòries de Barcelona. Ha participat com actor amb series de Tv3,Tv espanyola i també amb pel·lícules de cinema Nacionals i internacionals.

Membre Fundador de l’associació ONG Rosa Dilmé Rwanda. La tasca més important a Rwanda va ser la d’ajudant d’Odontologia a l’hospital de Ruli.

Sònia Carrascal Pérez

Llicenciada en Odontologia. Diploma en Direcció Odontològica i Gestió Clínica. Sòcia fundadora i Professora de Gestió Dental Integral. Professora associada a la Universitat de Barcelona (Introducció a la Odontologia Integrada i Practicum de 5è curs del Grau) Docent habitual a diferents cursos, postgraus i ponències sobre gestió, comunicació i finances de la clínica dental.

Cofundadora de l’Associació Rosa Dilmé Rwanda.

Firmin Dusabe (Nyarusange- Rwanda, 1979)

És docent i investigador rwandès resident a Vic. Té experiència a la recerca, pertany al Grup de recerca consolidat GESA (Grup d’Estudi de les Societats Africanes) de la Universitat de Barcelona. És investigador visitant a l’Institut Catholique de Kabgayi (ICK) – Rwanda. També realitza activitats acadèmiques com a professor associat a la Facultat de Dret, departament de Ciència Política, Dret Constitucional i Filosofia i professor del Màster en Prevenció de la Radicalització i Violencia global del Dret de la Universitat de Barcelona. Membre de l’associació ONG Rosa Dilmé Rwanda i va implantar el projecte “Viver universitari a Rwanda. Apoderament de les noies i dones a ICK”

 

Anna Bach Illamola (Vic, 1975)

Llicenciada en Odontologia per la Universitat de Barcelona. Màster en Pròtesi Bucal i ATM per la Universitat Internacional de Catalunya. Diplomada en Periodòncia i Implantologia per Cambra Clínic. Diplomada en Esthetic Dentistry per Plénido Dental School. Actualment treballant d’odontòloga a Clínica dental Santi Costa de Vic i Clínica dental Bescanó de Bescanó. Estades de voluntariat a la clínica dental de l’Hospital i missió de Ruli, Rwanda,  des del 2005. Fundació i voluntariat a la clínica dental de l’Hospital de Djunang, Camerun (2010). Ha format part de l’Associació d’Amics de l’Àfrica del Bisaura i de Camins ONG.  Membre fundadora de l’Associació Rosa Dilmé –Rwanda. 

 

Maria del Carmen Soto Rodríguez (Farnham 1974 Regne Unit)

Llicenciada en Hispanic Studies per Bristol University al Regne Unit. A més, és titulada com a professora d’anglès, exercint a diferents acadèmies i també com a examinadora als exàmens de Cambridge. Des del 1997 viu a Vic. La Maria és fundadora de l’acadèmia d’anglès “English&Company” al centre de Vic. Membre fundador de l’Associació Rosa Dilmé-Rwanda. Des del 2012 ha fet estades a Ruanda, col·laborant a la missió de Ruli, on ha impartit classes d’anglès a nens orfes i escolars. A més, els hi aporta material escolar.